Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев за рокадите: Предложенията са изцяло мои, президентът е запознат

Министър-председателят Димитър Главчев
Снимка: Пресцентър на Министерския съвет

От Брюксел, където участва в Европейската среща на върха, служебният премиер Димитър Главчев заяви, че вече е дал своите предложения за смяна в правителството и очаква указа на президента. 

"Предложенията са изцяло мои. Закъснението – в 22.00 ч. вечерта при първото ми предложение - се дължеше на това, че изчаквах комуникация с президента, защото аз смятах, че така е коректно. По този въпрос той даже е запознат и с двете промени. Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за смяна, тъй като не могат да работят на оборотите, които аз искам. Искам непрекъсната комуникация, това се отнася за всички министри, и бързи решения. Нямаме време за изчакване!".

Премиерът каза още, че няма време и също така, че няма доверие на двамата министри, които е предложил за смяна:

"България не може да бъде в режим на изчакване. Изборите са на вратата. Външно министерство има много сериозна роля при организирането на изборите".

Запитан кой е партийният началник, чиито щения изпълнява според президента, премиерът отговори:

"То е ясно кой е. Само че аз ви казвам и не е трудно да се провери, че разговорите за промяната се случиха доста преди изказването на партийно събрание. Което и да е партийно събрание, който и да се изказал, не би ми оказало някакво влияние. Така че - това е. По всякакви въпроси съм готов да продължа комуникацията си с президента Радев по въпроси, които се отнасят до бъдещето, доброто бъдеще на българските граждани. Освен това - още едно нещо казах, когато приех мандата - че няма да се отклоним от европейския път на развитие на България и това ще го спазваме".


По публикацията работи: Венцислав Василев и Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна