Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Кюстендил с мерки за безопасност за предстоящите празници

Снимка: БТА

Създадена е организация и допълнителни мерки за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред по време на предстоящите Великденски празници в Кюстендилския регион, съобщават от Областната дирекция на полицията. Особено около храмовете и в района на няколкото манастира в Кюстендилско, които са около 10.

Ще бъдат засилени проверките за спазване на правилата на движение, за шофиране след употреба на алкохол, използване на предпазни колани, изправността на автомобилите и др. Ще се осъществява засилен контрол, регулиране на движението и паркирането по пътищата и подходите към масово посещаваните църковни храмове.

Особено внимание ще бъде обърнато на опазването на обществения ред  и на територията на големите търговски обекти. Създадена е организация за  безпроблемното протичане на богослуженията за Великден.

Около православните храмове униформените ще следят за лица със съмнително поведение и носещи обемисти багажи, ще се грижат за избягване на необосновани затруднения на движението на автомобили и неправилното им паркиране.

Незабавно ще се намесват при установена употреба на пиротехнически изделия, която е абсолютно забранена. Обезпечени ще бъдат и всички по-големи тържества, концерти и други обществени прояви на открито в Кюстендилска област. Както е за големите християнски празници досега  в района на Рилския манастир се осигурява засилено полицейско присъствие. За реда и охраната вътре в Светата обител има наета частна фирма.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна