Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боксьорите дариха медали на Музея на спорта, шестима ще гонят още квоти за Париж

Боксьорите дариха пълен комплект медали от Европейското на Музея на спорта
Снимка: БТА

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински дари пълен комплект медали от завършилото преди дни европейско първенство за мъже и жени в Белград на Музея на спорта.

Националите се прибраха от сръбската столица с безпрецедентните в историята на българския бокс 11 медала, като с титли се окичиха Светлана Каменова в категория до 57 килограма при жените и Рами Киуан в категория до 75 килограма при мъжете. Киуан бе определен и за "Най-добър боксьор" на европейското първенство. 

"Радвам се, че мога да направя това дарение на Музея на спорта и се надявам, че след няколко месеца ще можем да дадем и комплект медали от Олимпийските игри в Париж", заяви президентът Инински. 

"За Музея на спорта е огромна чест да получи тези отличия. Боксът е един от най-големите дарители на нашия музей и пожелавам на нашите състезатели да спечелят още медали и от Олимпийските игри", каза уредникът на музея Катя Иванова.

България има до момента 4 квоти за Олимпийските игри, притежание на Станимира Петрова, Светлана Каменова, Хавиер Ибаньес и Рами Киуан. В края на месец май в Тайланд ще се състои втората и последна олимпийска квалификация, в която ще участват Златислава Чуканова, Аслъхан Мехмедова, Ергюнал Себахтин, Радослав Росенов, Кристиян Николов и в тежка категория - един измежду Йордан Морехон и Петър Белберов.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна