Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите с декларации в последния работен ден на 49-ия парламент

Снимка: Ани Петрова
Чуй новината! Чуй новината:

Последният работен ден на депутатите от 49-ия парламент започна с декларации с обобщение на работата на законодателния орган. С облекчение казваме сбогом на 49-ия фалшив парламент, заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов: 

"Общото впечатление от 49-ия парламент на България е, че 49-ия парламент трябва да си ходи и много хора, които присъстват сега в 49-ия парламент, също трябва да си ходят".

Критики отправиха и лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Възраждане" Костадин Костадинов:

"Приключва морално и институционално най-вредният парламент в последните над 10 години. Някой си въобразяваше, че може да има променена мафия. Не може. Получи се мафиотизирана промяна", посочи Нинова.

"Този фарс трябва да приключи и е крайно време да си кажем едно много простичко нещо, което си казват огромната част от българските граждани: "Така повече не може да продължава", каза Костадин Костадинов.

Политическата криза пречи на българските граждани да живеят спокойно и предвидимо, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков: 

"Опитът за някаква революционна ситуация приключва с разочарование. Моделът беше демонтиран, но се оказа, че революционерите нямат потенциал да монтират изобщо какъвто и да било модел, изобщо не могат да го формулират".

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна