Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити е лидер след 4:0 над Фулъм

Манчестър Сити е лидер след 4:0 над Фулъм
Снимка: БТА

Отборът на Манчестър Сити е все по-близо до четвърта поредна титла във Висшата лига на Англия по футбол след победа с 4:0 като гост над Фулъм в предпоследния 37-ми кръг.

Успехът позволи на "гражданите" да излязат на върха в класирането с 85 точки, с две повече от втория Арсенал, като и двата отбора имат по още два мача до края на сезона.

На "Крейвън Котидж" "небесносините" нямаха никакви затруднения, като имаха пълен контрол над играта през всички 90 минути. Домакините от Фулъм дълго време бяха близо до своя съперник, но така и не успяха да създадат нещо наистина опасно пред вратата на Едерсон.

Гостите поведоха в 13-ата минута след хубав удар на защитника Йошко Гвардиол, а чак в 59-ата Фил Фоудън успя да покачи на 2:0.

Отново Гвардиол бе точен след центриране от десния фланг на Бернардо Силва в 71-вата минута, а крайното 4:0 бе оформено от влезлия като резерва Хулиан Алварес, който бе точен от дузпа дълбоко в добавеното време. За нарушението в наказателното си поле пък защитникът на домакините Иса Диоп получи втори жълт и респективно червен картон.

Кръг преди края на сезона Фулъм е на 13-о място във Висшата лига с 44 точки.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна