Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотнъм изхвърли Бърнли, Лутън също отпада от Висшата лига

Джеймс Мадисън от Тотнъм получава поздрави от публиката след края.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Бърнли и Лутън се сбогуваха с Висшата лига само един сезон, след като заедно с Шефилд Юнайтед спечелиха промоция. Кръг преди края на сезона в английския елит Шефилд и Бърнли са сигурни изпадащи, докато има само теоретичен шанс да остане.

"Шапкарите" трябва да победят в последния кръг като домакин Фулъм, като наваксат 13 гола изоставане спрямо Нотингам Форест, а в същото време двукратният европейски шампион да загуби тази вечер от Челси, както и от Бърнли след седмица.

И докато Шефилд Юнайтед отдавна изгуби елитния си статут, то Бърнли имаше шансове до днешния 37-ми кръг, в който отстъпи с 1:2 на Тотнъм като гост.

Футболистите на Венсан Компани поведоха в 25-ата минута с гол на Якоб Бруун Ларсен, но седем минути след това Педро Поро възстанови равенството.

Тотнъм стигна до победата в 82-рата минута с гол на друг от бранителите - Мики ван де Вен, който така сложи край на серията от четири последователни поражения за лондончани.

Лутън също имаше много добри шансове да остане с шансове за спасение в последния кръг, след като поведе с гол на Самби Локонга при визитата си на Уест Хям, но в крайна сметка отстъпи с 1:3.

Точни за "чуковете" през второто полувреме бяха Джеймс Уорд-Прауз, Томаш Соучек, както и младият Джордж Ърти, който вкара първия си гол за тима в едва втория си двубой във Висшата лига.

Последният изпадащ Шефилд Юнайтед загуби с 0:1 при гостуването си на Евертън. Точен за "карамелите" бе Абдулайе Дукуре половин час след началото на среащата.

В останалите мачове от кръга борещият се за шестата позиция тим на Нюкасъл направи равенство 1:1 при домакинството си на Брайтън.

Гостите от Южния бряг откриха в 18-ата минута чрез Жул Велтман, но в добавеното време на първото полувреме Шон Лонгстаф изравни.

Борнемут отстъпи с 1:2 при домакинството си на Брентфорд, като и трите гола в мача паднаха след 87-мата минута. Браян Мбемо откри три минути преди края на редовното време, но почти веднага след това Доминик Соланке изравни. В продължението на мача Йоан Уиса донесе успеха на "пчеличките" след асистенция на Мбемо.

Крисъл Палас пък спечели за пети път в последните си шест мача. "Орлите" се наложиха с 3:1 при визитата си на Уулвърхямптън. Точни за победата бяха трите перли в атаката на лондончани - Майкъл Олисе, Жан-Филип Матета и Еберечи Езе, докато за домакините вкара Матеус Куня, който в 68-мата минута намали на 1:2.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна