Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата Болярско и Бояджик. Лошото състояние на пътя срещу недоволството на хилядите жители от региона, стигна до блокадата на пътя. 

Участъкът е с дължина около 8 км и по него всекидневно пътуват стотици жители от Ямболска, Сливенска и Старозагорска област. Пътят е осея с дупки, а на място денивелацията достига до 40 см. Ремонтът ще струва около 1 млн. и 200 хил. лева, като средствата са осигурени от парите за зимното поддържане в областта. По време на дейностите пътят, по който пътуват и работещи в енергиен комплекс „Марица- Изток“ няма да бъде затворен за движение, уточни директорът на ОПУ в Ямбол инж. Галин Костов:

„В момента въвеждаме временната организация на движението- тя ще бъде с мобилни светофари, каквито сме използвали и при предишни ремоти. Фирмата изпълнител работи на къси участъци с дължина 50- 100 метра с цел да не се затрудни по някакъв начин транзитното преминаване на автомобилите.“

От МРРБ се очаква още този пролет да започне процедурата за извършване на основен ремонт на пътя, но предстоящите изори по всяка вероятност ще предотврати процеса.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна