Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова победа на волята за Андрей Рубльов

Андрей Рубльов
Снимка: БТА

Шампионът от Мадрид - Андрей Рубльов (Русия), се класира за третия кръг на тенис турнира от сериите Мастърс в италианската столица Рим, след като победи с 5:7, 6:4, 7:5 Маркос Хирон (САЩ).

А след триумфа в Испания явно ще бъдат незабравими няколко седмици за Андрей Рубльов. 26-годишният руснак спечели втората си титла от Мастърс 1000 в Мадрид, на прага на физическите си сили. На сутринта след вдигането на трофея той отиде в болницата, където остана два дни и половина и беше диагностициран с перитонзиларен абсцес.

Но сега доста по-добре кондиционно, 16-кратният победител в Тура успя да направи обрат, докато Хирон сервираше за спечелване на мача в третия сет.

Бях много ядосан на себе си, че хвърлих много емоции днес. И си мислех, че „всичко свърши и си заслужавам загубата, започна Рубльов. Но в един момент си казах, че съм изпуснал толкова шансове заради емоционални решения на корта. И по някакъв начин успях да настроя играта си, точно когато опонентът ми сервираше за мача. Успях да обърна развоя, така че бях истински късметлия в края на деня, обясни Рубльов.

49-ият в ранглистата на АТР Хирон изоставаше с 0:2 в третия сет, но веднага след това върна един пробив, а с втория в сета поведе с 5:4. И вместо да спечели мача, той позволи да му бъде върнат пробива на нула. В 12-ия гейм на частта руснакът имаше три точки за спечелване на мача, като взе последната.

Следващият съперник на шампиона от Мадрид ще бъде французинът Александър Мюлер, който отстрани сънародника си Артюр Филс, номер 31, със 7:5, 6:3.

В последния мач за деня 10-ият в схемата Холгер Руне (Дания) спря в два сета местния любимец Лука Нарди – 6:4, 6:4. Нарди, който се харесва на публиката заради безкрайната енергия, която струи от него, не успя обаче да пробие защитата на датчанина. Руне спаси шест точки за пробив в мача и се наложи за час и 42 минути.

Негов следващ опонент ще бъде номер 17 в подреждането Себастиан Баес (Аржентина), който малко по-рано отстрани Душан Лайович (Сърбия) със 7:6 (3), 7:6 (6). По-рано вчера Рафаел Надал напусна турнира, а Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Феликс Оже-Алиасим също преминаха по-нататък.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна