Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Георгиев: Новата организация на движението по бул. "Витоша" и "Патриарха" е незаконна

Снимка: ФБ/Георги Георгиев

Въпреки че е задължена по закон, Столичната община изобщо не е поискала съгласуване на промяната в организация на движението на бул. "Патриарх Евтимий", "Витоша" и "Фритьоф Нансен", съобщиха вчера от Пътна полиция.

Бившият председател на СОС и настоящ общински съветник Георги Георгиев (ГЕРБ- СДС) коментира в профила си във фейсбук:

"Новата организация на движението на бул. “Витоша” и “Патриарха” просто е НЕЗАКОННА.

От официално становище на Пътна полиция София следва, че организацията на “Спасеното кръстовище” - всяко колче, всяка линия от новата маркировка и всеки нов пътен знак са незаконни.

От “Промяната”, освен че не слушат гражданите, нарушиха флагрантно правилата, като не питаха дори Пътна полиция за промени, които правят на пътя. А съгласно чл.6, ал.2 от общинската наредба от 2018 г. всички проекти за организация на движението и промените в него се съгласуват с Пътна полиция. Човек би помислил, че е редно да ги съгласуваш преди да изхарчиш 1 млн. лева и да ги изпълни, нали? Да, ама не.

Когато е налице нарушение на закона, при което са изхарчени 1 000 000 лева публични средства за тези незаконни преустройства, това може да представлява престъплението безстопанственост в особено големи размери.

Това не е промяната, за която гласуваха хората. Много е просто как да управляваш добре - вслушваш се в гражданите и спазваш закона", пише още Георгиев.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна