Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Одитори ще проверяват новата организация на движението в София

Снимка: БГНЕС

От Института за пътна безопасност обявиха, че са възложили на екип от одитори по пътна безопасност, проектанти и пътни инженери да проверят за нередности организацията на движение по три столични булеварда - бул. "Патриарх Евтимий, бул. "Витоша и бул. "Фритьоф Нансен". 

Целта е да се прекратят спекулациите за незаконност на промените. 

Новата организация на движението беше пусната преди две седмици, като станахме свидетели на взаимни обвинения в медиите на отговорни институции. От Института за пътна безопасност припомнят, че законът за движение по пътищата задължава "Пътната полиция" да следи за състоянието на пътя и да издава предупреждения или разпореждания до собствениците или до администрацията, която управлява пътя, както и до фирмата, поддържаща пътния участък за отстраняване на неизправности по тях. 

Проверка на Института показва, че към момента такова разпореждане или сигнали по новата организация на движението не е издавана от МВР. Това показва, че няма пропуски за безопасността при така създадената организация на движение, или "Пътната полиция" не може да открие такива. Това посочват още от Института за пътна безопасност. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна