Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната Априловска гимназия изпрати тържествено випуск 2024-та

Снимка: Велина Махлебашиева

Националната Априловска гимназия в Габрово изпрати тържествено випуск 2024-та, чийто абитуриентски бал предстои на 24 май. 128 момичета и момчета ще продължат образованието си в наши и чуждестранни университети.


По стара традиция в Националната Априловска гимназия единадесетокласниците подготвят изпращане на абитуриентите. Снимки и спомени от изминалите пет години в училище предизвикаха смях и сълзи по време на церемонията, в която едни бяха отличени за създадените приятелства, други за успехите.

Номинации имаше и за ученика с мнение по всички въпроси, и за ексцентрика на випуска.

"Изпитвам голямо щастие, че са положили толкова труд"; "Беше много емоционално преживяване, защото е направено с много любов."

За някои от випускниците пътят нататък е известен, други още се колебаят в избора си какво да учат и в кой университет. Едни имат очаквания, други искат да се оставят на късмета си:

"Нищо от това, което се случи в последните пет години, което беше просто превъзходно, една истинска приказка, не си го бях представяла, но съм благодарна, че се случи така, както се случи. И това ме научи, че животът прави по-хубави планове за нас, отколкото ние самите."

Пет класа на випуск 2024-та изпратиха априловци днес. Щастлив и тъжен ден за класните им ръководители:

"Ще ни липсват, тръгват по своя път. И няма да ни забравят и ще се върнат някога да ни видят. И тогава сме най-щастливи"; "Иска ми се да вярват повече в себе си и всеки да открие нещото, в което е най-добър."

Снимки - Велина Махлебашиева.


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна