Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Простреляното в Арбанаси момиче е оперирано и е в добро общо състояние

Районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов дава информация по случая.
Снимка: Здравка Маслянкова

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто законно притежаван боен револвер вчера 11-годишно момче простреля в крака 12-годишно момиче на празненство в Арбанаси, вече е освободен от ареста. Връчена му е призовка за явяване в качеството на обвиняем на 16 май. Датата е съобразена с процедура от Наказателно-процесуалния кодекс, заяви за БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. 

Раненото момиче е добре, оперирано е и е без опасност за живота, ще продължи лечението си в софийска университетска клиника. 

Прокуратурата е уведомила за инцидента отдела за "Закрила на детето" във Велико Търново за неупражнения родителски надзор по време на инцидента.

След изготвянето на възложените от наблюдаващия прокурор експертизи - на бизнесмена Бронзов ще му бъде повдигнато обвинение, заяви за БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Районната прокуратура във Велико Търново вече е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред, посочи още  районният прокурор:

"Наказанията, които се предвиждат за тези престъпления, са до 6 години лишаване от свобода за първото и от 3 до 10 години лишаване от свобода за второто престъпление".

Назначени са експертизи, направени са разпити, взети са натривки от присъствалите на празненството със злополучния инцидент, при който в частен имот в Арбанаси 11-годишният син на депутат взе боен пистолет Смит и Уесън магнум, мислейки го за играчка, и простреля в крака 12-годишна своя роднина:

"Пистолетът е бил оставен на пейка в двора, където се е провеждало събитието. Имало е доста деца, които са си играли и във връзка с тази игра е произведен изстрелът. Това е основната версия", каза Шабов.

Инцидентът се е случил в присъствието на най-малко 15 души. Семействата на двете деца не пожелаха да коментират случилото се. 

Мълчание запази и собственикът на пистолета – бизнесменът Димитър Бонзов, занимаващ се с хлебопроизводство и хазарт, в чийто имот стана злополуката.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени