Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъск: X.com официално замени домейна на Twitter

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. и SpaceX и председател на X Corp. Илон Мъск обяви в петък пълната трансформация на Twitter в "X", като домейнът официално става x.com.

"Всички основни системи вече са на x.com", написа Мъск в социалната медийна платформа.

Това означава, че въвеждането на twitter.com във вашия интернет браузър вече ще пренасочва към любимия домейн на Илон Мъск x.com.

В публикацията той също така прикачи снимка на новото лого на платформата.


Сега също така се появява съобщение в долната част на страницата за вход в "X", което гласи: "Уведомяваме ви, че променяме нашия URL адрес, но вашите настройки за поверителност и защита на данните остават същите".

Отминаха дните, когато хората наричаха кратките съобщения в платформата туитове, със синьо и бяло лого на птица. Въвеждането от потребители на уебсайта вече се нарича "публикация", а логото е просто бяло "X" на черен фон.

Мъск има дълга история с URL адреса на x.com, стартирайки бизнес под това име през 1999 г., който в крайна сметка се слива с това, което ще стане PayPal. За тази съвременна версия на компанията Мъск предвижда тя да стане подобно на WeChat "приложение за всичко".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна