Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста заподозряната в убийство Красимира Трифонова

Мярка за неотклонение на задържаната за убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова, 21 май 2024 г.
Снимка: БТА

На фона на протест на близки и приятели на убития Пейо Пеев, Софийският апелативен съд отхвърли молбата на една от обвиняемите за смъртта му - бившата дипломатка Красимира Трифонова, да излезе от ареста.

Тримата апелативни съдии изцяло се съгласиха с определението на Софийския градски съд от миналата седмица, че са събрани достатъчно доказателства, че в съучастие с дъщеря си - Габриела Савова, Трифонова е убила Пеев. Тялото на мъжа, който е съпруг на Савова, беше намерено в опожарена кола на Витоша, а съдебно-медицинска експертиза установи, че той е бил удушен от двете жени.

За пореден път Красимира Трифонова отрече да е виновна. Оплака се от тенденциозно отношение на разследващите и заяви, че срещу нея и близките ѝ действа " престъпна организация за покушения".

Защитникът ѝ Димитър Вълков, оспори част от събраните доказателства:

"Тя е невинна, не е извършила това престъпление и ние ще използваме всички начини и способи да се реализира правото ѝ на защита".

Близки и приятели на убития Пейо Пеев се събраха пред Съдебната палата преди началото на заседанието. Те протестират от близо месец заради решението на друг състав на Апелативния съд да пусне от ареста другата обвиняема.

Габриела Савова е под домашен арест и вече е предприела действия да ѝ бъдат върнати двете ѝ невръстни деца.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна