Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест срещу новата организация на движението в центъра на столицата

Снимка: БГНЕС

И тази вечер жители на центъра на София се събраха на протест, заради наложената от столична община нова организация на движението по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен". По късно ще бъде блокирано движението по бул. "Патриарх Евтимий", като ще се пропускат само автомобили на градския транспорт и линейките. 

Венцислав Банчев, един от организаторите на протеста, каза пред наш репортер:

"Протестите ще продължат до момента, в който получим поне оставката на зам.-кмета Павлов. В четвъртък правим голям протест-шествие заедно с родителите на починалите деца "Ангели на пътя", заедно с таксиметровите шофьори и заедно с 20 организации, включително ресторантьорите. В нашите очи едниственият шанс на този етап е съдът да излезе с окончателно решение на втора инстанция и да бъдат принудени тази временна организация, която си е съвсем постоянна, да бъде премахната".

Движението по столичните булевардите "Патриарх Евтимий" и "Васил Левски" на кръстовището с улица "Граф Игнатиев" беше блокирано за около час от протестиращите, които не са съгласни с новата организация на движението в района, след което беше нормализирано.



По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна