Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Александров: Ако си изиграя съчетанията имам шанс за финал

Йордан Александров
Снимка: Личен архив

13 състезатели ще представят България на световната купа поспортна гимнастика., която ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Отличията ще си оспорват над 130 състезатели от рекординет 37 държави. Бъгария при жените ще бъде водена от европейската вицешампионка Валентина Георгиева, а при мъжете от опитния Йорда Александров.

„Тази световна купа ще бъде силна, ще има силни състезатели. Надявам аз да си изиграя мойте съчетания - успоредка и висилка по най - добрия начин. Те са две нови съчетания. От началото на този сезон ги работя, но вече се получават. Това ще ми даде възможност да покажа, че съм добавил трудност е, че мога да се боря с най- добрите“, сподели специално за БНР Йордан Александров и допълни:

Йордан Александров със сребро на успоредка от световната купа по спортна гимнастика във Варна

Миналата година постигнах успехи на световната купа. Записах два финала с два сребърни медала. Беше много готино да видя публиката, защото на финалите имаше доста хора да гледат. Бешемного вълнуващо и се надявам и тазигодина също да имам възможностда се класирам на финал. После не се знае какво ще стане, но от целта пред мен е да си изиграе съчетанията. Ако ги изиграя знам, че имам шанс за финал“

За бащината подкрепа,  равносметката от европейското първенство за и уроците от неуспешните три опита да се класира за олимпийски игри можете да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна