Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина бивш британски морски командос, обвинен в шпионаж за Хонконг

Снимка: Pixabay

Във Великобритания бившият кралски морски командос Матю Трикет, който беше обвинен в шпионаж за разузнавателната служба на Хонконг, е починал, съобщиха от британската полиция. Трийсет и седем годишният Матю Трикет, който беше пуснат под гаранция, беше открит от човек в парк близо до мястото, където живее в Мейдънхед, графство Баркшър. Полицията каза, че нейни служители са се опитали да му окажат спешна помощ, но той е бил обявен за мъртъв на място в парка "Гренфел" в неделя. 

В изявление на полицията се казва: "Продължава разследването на смъртта, която в момента се третира като необяснима". 

Трикет се яви в съда, заедно с двама други мъже, миналата седмица, по обвинения в наблюдение, следене и тормоз на продемократични активисти в Обединеното кралство. Профилът му в "LinkedIn" го описва като бивш командос от Кралските морски пехотинци. Той е бил в морската пехота между 2007 и 2013 година. Трикет е бил офицер от имиграционните служби във вътрешното министерство и също така е управлявал частна консултантска фирма за сигурност. 

Тримата обвиняеми се явиха в съда само за да потвърдят имената, възрастта и адресите си на първоначално изслушване в магистратския съд в Уестминстър. Следващо изслушване бе[e насрочено за петък.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна