Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София и Черно море влизат в битка за второто място

ЦСКА София и Черно море ще играят от 20:15 часа.
Снимка: БГНЕС

С три срещи днес продължава програмата в Първа лига. Две от срещите са от Втората четворка – Арда посреща Славия от 15:15 часа, а от 17:45 ЦСКА 1948 е домакин на Ботев (Пловдив).  Гвоздеят е сблъсъкът между ЦСКА София и Черно море, който стартира в 20:15 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Двубоят между „червените“ и „моряците“ е директна битка за второто място в класирането, което ще даде право на място в Лига на конференциите, докато третият ще трябва да играе бараж със седмия/осмия в опит да се добере до Европа. Възпитаниците на Илиан Илиев имат две точки аванс пред „армейците“, след като в последния кръг разбиха шампиона Лудогорец с 4:0 на „Тича“, нанасяйки най-тежката загуба на разградчани в елита. 

От своя страна ЦСКА  София на Стамен Белчев сбърка при домакинството на Крумовград, което завърши при равенство 2:2. „Червените“ нямат алтернатива на трите точки, като при две победи докрая на първенството ще завършат със сигурност на втора позиция и ще избегнат баража. Загуба от варненци ще гарантира второто място за съперника. Черно море има домакинство на Крумовград в последния кръг, докато ЦСКА гостува на Локомотив Пд.

По-рано през деня, ЦСКА 1948 посреща носителя на Купата Ботев. Играчите на Валентин Илиев заемат седмата позиция към момента с 46 точки, на една пред Арда и „канарчетата“ и на три пред 10-ия Славия. „Червените“ все още нямат успех в плейофите, като направиха три равенства и загубиха от Славия с 0:2 у дома. Ботев на Душан Керкез доиграва кампанията, след като триумфът за Купата им гарантира участие в Лига Европа.

Арда и Славия пък ще се изправят един срещу друг в Кърджали. Момчетата на Николай Киров нямат поражение след края на редовния сезон, записвайки три ремита и победа над Ботев. От своя страна съперникът им от столицата се завърна в играта за седмото място, след като надви Ботев с 3:1 на „Александър Шаламанов“. Ако седмият в крайното класиране е тимът на "канарчетата", то тогава на бараж ще отиде осмият.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени