Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във ВиК-Дупница не са получени заплатите за април и май

Снимка: Сайт на ВиК Дупница

Заплатите за април и май не са получили във ВиК-Дупница, казаха от синдикалната организация в дружеството. На последното си заседание Общинският съвет гласува 200 хиляди лева да бъдат отпуснати от бюджета, за да могат работещите към 80 души в аварийните и поддържащите екипи, администрацията да получат възнагражденията си.

Освен гласуваната сума, разчита се и на около 100 хил. лева, които ще се съберат за потребена вода от абонатите. Заплатите в дружеството са близки с минималната.

Задълженията на ВиК-Дупница са над 2 мил. лева. Същевременно се финализират процедурите по присъединяване на дружеството към регионалния воден оператор "Кюстендилска вода". Това трябваше да стане на 1 април, но беше отложено първоначално за 1 май, впоследствие и за 1 юни.

"Кюстендилска вода" вече е взело под наем сградата на "В и К- Дупница" срещу близо 3 800 лева за месец. Предстои новият оператор да наеме и част от оборудването и механизацията. Това са процедури, изискващи време, консолидацията се бави. Очаква се смяната на оператора да се извърши в края или средата на месец юни, стана ясно на заседанието на съветниците.

Според кмета на Дупница Първан Дангов отпускането на 200 хил. лева  за заплати във ВиК по бюджета е в нарушение на закона
По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна