Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата във Велико Търново търси медици за нощни дежурства

Снимка: Здравка Маслянкова

Дежурният кабинет за неспешните пациенти в областната болница във Велико Търново търси медици, които да дават дежурства нощем. Кабинетът е обновен, но заради липсата на медици ще работи само през почивните дни. 

В ремонта и разширяването на дежурния кабинет Диагностично-консултативният център на областната болница във Велико Търново вложи над 50 000 лева.

Няма желаещи медици, особено сред общопрактикуващите лекари, които да дават дежурства, посочи управителят на ДКЦ д-р Николен Стойнов: 

"Тъй като нямаме достатъчно кадрови потенциал за всяка нощ, апелирам към всички лекари да се включат в работата на дежурния кабинет".  

Неотложна медицинска помощ в кабинета безплатно получават пациентите на общопрактикуващите лекари нощем, в празничните и почивните дни.

Въпросът с дежурствата е труден, посочи д-р Чавдар Владимиров, председател на Районната колегия на БЛС във Велико Търново.

"Има нужда държавата да се намеси. Не може само с тези стотинчици, които отделят на личните лекари за неотложна помощ, да се издържа такъв кабинет".  

През юни дежурният кабинет ще работи само в събота и неделя. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна