Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Терзиев призна за грешка с новата организация на движение в центъра на София

Васил Терзиев
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Кметът на София Васил Терзиев призна, че той и заместникът му по транспорт са допуснали грешка при въвеждането на новата организация на движение по столичния булевард "Патриарх Евтимий".

Ще бъде разширен съставът на работната група, която заедно с протестиращите ще вземе по-добро решение за организацията на движение по булеварда. 
В работната група ще участват и хора с увреждания, които се оплакаха, че са ощетени с инвалидните паркоместа. Улица "Фритьоф Нансен" остава еднопосочна, съобщи още столичният кмет: 

"Мен са ме учили да използвам някои думи като: "извинявам се, сгреших". Направихме го много бързо! Направихме го без обсъждане. Стъпихме на информация, че някои неща трябва да бъдат по начин, на базата на стари дискусии, без да минем поредния рунд дискусии. Подцених този проблем. Това, което обаче е важно да знаят хората, че аз и тези дни пак ще отида при тях на площада. Сега сформираме второ събиране на работната група. Ще разширим състава ѝ, за да има още представители от страна на протестиращите, заедно да видим какво не е наред с проекта, могат ли да се спазят места за паркиране, кое трябва да се промени. Искам да ги успокоя, че няма някакво упорство от наша страна". 

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна