Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комедията "Дъхът на дявола" с премиера в Ловеч

| Репортаж
Снимка: БТА

Ловешкият драматичен театър представя премиерата на пиесата "Дъхът на дявола". Режисьор е Боил Банов, а в една от главните роли влиза Христо Мутафчиев.

"Дъхът на дявола" - "Бурунданга", е романтична комедия от известния драматург Жорди Галсеран, сред чийто творби са "МетодътГрьонхолм" и "Испанска афера".

"Бурунданга" се поставя за първи път в България. Българското заглавие е по-ориентиращо и привлекателно за зрителя, смята режисьорът Боил Банов.

Той е бил привлечен от темата за съвременния революционер и може ли въобще в нашия свят да има революция, както и дали младите правят революция.

"Дъхът на дявола е розов, изпълнен със смях. Дъхът на дявола е какъвто човек си го представя", коментира Христо Мутафчиев.

"Обичам да играя в комедии. Много ми допадна. Как да не пожелаеш да участваш на една сцена с такива хора!", споделя актрисата Богомила Николова.

"Предизвикателно, различно е от нещата, които до момента в професионалния си път съм правила", отбелязва и друга участничка в спектакъла - Боряна Бабанова.

Повече чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени