Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на Италия трябва да играе като шампион, смята Спалети

Италия (в синьо) не впечатли срещу Турция, но Спалети е оптимист.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Според мен това, че защитаваме титлата си от последното европейско първенство, е предимство за нас. Но от самото начало трябва да играем като действащи шампиони". Това обяви селекционерът на Италия Лучано Спалети преди началото на Евро 2024.

Преди четири години Италия, под ръководството на Роберто Манчини, сензационно триумфира на Евро 2020 след победа над Англия във финала на "Уембли" след изпълнение на дузпи. Сега италианците са в "групата на смъртта" с тимовете на Испания, Хърватия и Албания. 

"Италия ни е избрала да представяме нашата страна и на мачовете ще си проличи дали ние сме достойни. Ние трябва да докажем това. Трябва да убедим не само феновете, но и себе си. Трябва да покажем от какво сме направили, какво има вътре в нас", коментира Спалети.

"За мен тази роля е сякаш съм в рая. Вече съм достатъчно възрастен, за да знам върховете и спадовете във футбола. Може да си на ръба да станеш номер 1 в света и миг по-късно да имаш проблеми. Мачовете идват и си отиват, но тези турнири са много важни и затова ние трябва да сме подготвени. Както се казва в нашия химн, "ние сме готови да умрем" в тези мачове", допълни опитният специалист.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени