Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Флорида спечели и второто домакинство срещу Едмънтън на финала в НХЛ

Евън Родригес (№17) ликува след гола си за 2:1 за Флорида.
Снимка: БТА

Отборът на Флорида е само на две победи от спечелването на Купа "Стенли"  в Националната хокейна лига на САЩ и Канада, след като победи във втората среща от серията Едмънтън с 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) у дома.

Евън Родригес вкара два от трите гола за победителите в третата част на мача, Нико Микола и Аарън Екблад бяха другите двама автори на голове, а Антон Лундел добави две асистенции. Първата му асистенция беше за 1:1, а втората за второто попадение на Родригес, вкарано с човек повече на леда.

Вратарят Сергей Бобровки пък спаси 18 изстрела на вратата на Флорида днес, а преди да започне серията балансът му във финали беше едва една победа срещу 8 поражения. Гостите от Едмънтън пък имаха четири възможности да вкарат при числено превъзходство, но не успяха нито веднъж да се възползват.

Матиас Екхолм откри резултата за гостите от Канада в 11:17 минута на срещата, след като получи подаване от Конър Макдейвид. Домакините изравниха в средата на втората част, а в третата загубиха един от лидерите си Александър Барков. Той пострада лошо, след като Леон Драйсайтъл го удари в главата. Но останалите от Флорида отговориха на агресията с три гола, два от които на Родригес за 2:1 и 3:1, реализирани в рамките на девет минути.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени