Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данъчните проверяват фирми, свързани с Ивелин Михайлов от "Величие"

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов в Димитровград, където участва в кампанията на Агенция "Митници" срещу дрогата "Не сте сами".
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на "Исторически парк":

"Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов в Димитровград.

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения.

Спецов добави, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина. 

"За Ивелин Михайлов и така наречения "Исторически парк" и всички фирми, които са в под това наименование - "Исторически парк". Така че това, което днес се появи в медиите, това не е ново за нас, ние си работим по тази тема. Това е дълъг процес, изисква се преглед много документи", посочи Румен Спецов.

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от "Продължаваме промяната" и в които се коментира "кеша", Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.

Според разследващия сайт Бърд.бг, фирми на Ивелин Михайлов дължат на данъчните власти 650 000 лева. По друго дело дружеството "Исторически парк" е осъдено да плати 92 000 лева за охрана на атракциона. След като създадената от него партия "Величие" влезе в парламента, Михайлов обяви, че кампанията й е била финансирана от дарения и проведена от доброволци.  


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна