Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимира Георгиева в новия епизод на 257:

Качеството на живота ни се определя от качеството на решенията, които взимаме

Станимира Георгиева – шоколатиер и предприемач, но преди всичко човек, оставящ силен отпечатък след себе - тя е ководещ на Катя Василева в новия епизод на 257

Станимира Георгиева е магистър по Математика и Компютърни науки от Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Започва кариерата си като учител по математика в пети клас. Израства кариерно до високи мениджърски позиции като директор „Човешки ресурси“, член на УС и вицепрезидент в подразделение в Румъния на една от водещите банкови институции.

Страстта към шоколада и един изненадващ подарък (курс за производство на шоколад) я превръщат в майстор шоколатиер и предприемач. Нещо повече - устремена, чрез работата си да създава стойност, радост, вдъхновение, Станимира си е поставила за цел да продължи и в още по-широк аспект да подпомага проекти със социална насоченост, особено в трудовата заетост на лица с интелектуални затруднения и в неравностойно положение.

Заедно с това е съдружник в агенция за човешки ресурси и мениджър „Бизнес развитие“ и ESG в преводаческа компания. Член на Борда на съветниците на фондация „Светът на Мария“. Цялото й семейство активно участва в събития в подкрепа на социални каузи и проектиза сплотяване и развитие на общности, особено такива с фокус към околната среда,грижи за децата, развитие и образование, подпомагане на хора в неравностойноположение. През 2012 г. семейството създава “Фонд Александра”, кръстен на по-малкатаим дъщеря, специална дарителска сметка към Фондация на Общността Букурещ с целда помогне за образованието на деца от проблемни социални слоеве.

“Мoжем да растем и да ставаме все по-добри, защото всички ние имаме неорганичен потенциал, смята Станимира. - Колкото повече използваме ресурсите си и практикуваме повече се разгръщаме и обогатяваме. Животът е дар, значи всички сме надарени. Наша свободна воля е и решение да действаме. Качеството на живота ни се определя от качеството на решенията, които взимаме. Открила съм огромното значение, което даването ислуженето могат да създадат в моя живот.”

✅ Как шоколадът може да бъде социална кауза, инструмент за вдъхновение, сплотяване на екипи?

✅ Има ли подходящ момент да започнеш собствен бизнес?

✅ Каква е силата на малките занаятчийски шоколатиерни на фона на масовите производители на шоколад?

✅ Какво означава да подариш шоколад?

✅ Как се измерват щастието и успеха?

Отговорите на всички тези въпроси са в новия епизод на на отличената с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022, както и с приза на TimeHeroes 2023 аудио-поредица 257.


А Вашите вдъхновяващи истории от първо лице за силата и позитивизма или пък за провалите, които успявате да превърнете в движеща сила, споделяйте на 257@bnr.bg. Разкажете ги и бъдете следващия ководещ в 257 или дайте предложение за човека и мотиватора, когото бихте искали да чуете. 

Всички епизоди на  можете да откриете тук:БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна