Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дадоха 7 дни срок за премахване на предизборните плакати в Дупница

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Общината в Дупница даде 7-дневен срок на политическите парии и коалиции да премахнат предизборните си плакати и агитационни материали. Ако не го направят, ще има санкции, каза за БНР кметът на града Първан Дангов. 

Градът буквално е осеян с шарени фотоси и послания от плакати за вота на 9 юни. 

Лепенето на плакати в Дупница беше масирано, правеше се от ударни бригади и нощем - при това, на неразрешените и нерегламентирани места, коментира градоначалникът Първан Дангов:

"Никога градът не е бил толкова залепен с плакати. Нямам обяснение за това този път защо някои кандидати заложиха именно на плакат. Нямам обяснение. Писма има изпратени до всички регистрирани политически партии, всички, подчертавам, в Районната избирателна комисия в Кюстендил. Срок има 7 дни след изборите да ги премахнат доброволно. В момента, в който не си спазят срока, ще ги премахнем ние със служители от Общината и ще им предявим санкции за това, че не се спазва законът. Глоби, които са разписани в Закона по общинската наредба, също има. Да не говорим, че ако задълбочим проверките, ще констатираме, че на много нерегламентирани места са залепени - по улични стълбове, по автобусни спирки, фасади на сгради и общински огради. Нека дадат добър пример представителите на всички партии, които участваха в кампанията и спечелили, и загубили. Трябва да си почистят агитационните материали". 

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна