Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец представи германски вратар

Шампионите започват строежа на нов сектор на стадиона в Разград

Бонман с Дерменджиев и Караманджуков при представянето.
Снимка: БТА

Българският футболен шампион Лудогорец представи първото си ново попълненение през това лято - германският вратар Хенрик Бонман.

"Личната ми цел е да изиграя възможно най-много мачове. Тук съм заради големите амбиции на клуба. Лудогорец е голямо име в Европа. Искам да играем в Шампионска лига. Това е ново приключение за мен", коментира той.

"Не знам много за футболната лига в България. Но със сигурност тук няма лесни мачове. Не съм печелил титла и искам да го направя с Лудогорец", добави 30-годишният страж.

В кариерата си Бонман е защитавал цветовете на Рот Вайс (Есен), на втория отбор на Борусия (Дортмунд), Мюнхен 1860 и Вюрцбургер Кикерс в родината си и за последно в австрийския Волфсбергер АК в изминалите два сезона.

Лудогорец ще започне строеж на изцяло нов сектор на клубния си стадион "Хювефарма Арена" в Разград, съобщи изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев.

"Броени дни остават до издаването на разрешително за строеж на нов сектор "А" на нашия стадион. На финалната права сме. В много скоро време Лудогорец ще разполага с един модерен сектор, който ще предлага комфорт на всички посетители. Концепцията за съоръжението е много добре премислена. Помислихме и за хората с увреждания. На повечето стадиони в България достъпът им е на много ниско ниво. След построяването на новия сектор те ще имат много лесен достъп", каза Петричев.

Той не се ангажира със срокове за завършването на проекта, но очаква това да отнеме около 18 месеца.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени