Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартен Роберто ще бъде част от демонстративния мач между Григор Димитров и Новак Джокович

Той ще озвучава събитието

Мартен Роберто -радиоводещ, диджей и музикален редактор
Снимка: Радио София

Навръх празника на София, градът ни ще бъде домакин на вълнуващо тенис събитие – демонстративна среща между Григор Димитров и Новак Джокович.

Мартен Роберто, който е част от музикалния имидж на Радио София, ще привнесе музиката на това “спортно събитие на декадата“, както го определи самият той.

"Днес ще бъде наистина един страхотен празник, който ще бъде свързан с много, наистина позитивни емоции, защото тук не става въпрос за съревнование, а за една благотворителна кауза, каквато е тази на Григор Димитров, който подкрепя млади таланти на изкуството и спорта. За мен е огромна чест да бъда част от това събитие“, сподели с вълнение Мартен Роберто.

Важно е да отбележим, че ролята на музиката в един демонстрационен тенис мач е изключително важна.

"Подбрал съм само “усмихнати“ изпълнения, разбира се, всички те са подчинени на това, което харесваме – по фънки да го наречем, защото ние, които се занимаваме с музика сме много големи фенове на фънка, а той не е просто стил музика, това е една пулсация, която можем да намерим и в рокендрола, и в соул музиката, и в диското“, посочи още той.

Освен музикалната магия на фънка, тенисът също е бил част от живота на Мартен в по-ранните му години, като много добър състезател.

"Тогава бяха по-различни времена и бях на 14, когато бях изправен пред избора – да продължа да се занимавам с тенис, или да продължа с учение, защото там го бях закъсал заради тренировките много сериозно. Моите родители оставиха на мен това решение и аз продължих с учението, но стартирах и с музиката по това време, защото огромната мечта, която се зароди в мен, когато бях 13-14-годишен, беше да бъда радиоводещ. Винаги съм искал да говоря на хората и да им пускам музика“, разкри Мартен Роберто.

Една от мисиите на радиоводещия и на екипа на Радио София е да формира естетика и тя е част от прекрасната звукова среда.

„Изключително важно е това. Естетиката се култивира, тя обогатява, но трябва и желание от страна на човек, да позволи да се случи това с него“, поясни той.

Още интересни аспекти, открийте в разговора на Лили Големинова в звуковия файл.


По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна