Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките ни отстъпиха и на Бразилия

Българките (в червено) се противопоставиха на Бразилия само в третия гейм.
Снимка: FIVB

Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи на един от фаворитите Бразилия в среща от Лигата на нациите с 0:3 гейма (11:25, 11:25, 23:25). Срещата от 11-ия кръг в турнира се игра в Хонконг и почти през цялото време беше лишена от интрига. Така българките претърпяха 10-о поражение от началото на турнира и остават на последното 16-о място в крайното класиране. От своя страна бразилките имат 11 поредни победи и си гарантираха първата позиция преди началото на четвъртфиналните плейофи.

Селекционерът на българския тим Лоренцо Мичели започна със състав Маргарита Гунчева, Ива Дудова, Елена Бечева, Мирослава Паскова, Александра Съйкова, Мария Кривошийска - Жана Тодорова-либеро. В сравнение с последната среща от състава излязоха Петя Баракова, Мерелин Николова, Мария Йорданова и Мила Пашкулева.

Мачът започна равностойно в първия гейм, но това продължи до 6:6. След това двойна поредна грешка на българките, впечатляващата Тайнара Сантош не сбърка при тези ситуации. Разликата продължи да се увеличава, а голямата звезда Габи Гимараеш също се разигра и направи три поредни точки за 17:9. След това ас на Ана Кристина доведе гейма до геймбол при 24:11, но лошо подаване на Микаела Стоянова донесе успеха на Бразилия в първата част с 25:11.

Втората част не беше кой знае колко по-различна, като тук бразилките демонстрираха камествата си, повеждайки с 3:0 и 10:3. Лоренцо Мичели взе прекъсване, за да направи някои корекции в българския отбор, но нямаше кой знае какъв ефект от това. Разликата се увеличи на 10 точки – 16:6 и 17:7 с пореден мощен сервис на Тайнара Сантош и контраатака на Таиса Менезеш. В края на частта в игра влезе за повече време Петя Баракова, която направи две точка – една на блокада и една с хитро отиграване на мрежата, но частта завърши 25:11.

В третата част българският отбор се опита да се противопостави доста по-успешно и държеше баланса в играта през цялата част. Баракова и Мерелин Николова започнаха в третата част, което помогна в двете фази. Атака на Мирослава Паскова донесе преднина на България за 7:6, но бразилките обърнаха на 9:11. Но бразилките макар и да поведоха с 18:14, атака на Паскова и ас на Мария Кривошийска оставиха българския тим в мача. Българските волейболистки отразиха два мачбола до 23:24, но в крайна сметка опитът и агресията на бразилските си казаха думата.


Мирослава Паскова и Мария Кривошийска завършиха с по 6 точки за българския тим, който за цял мач взе едва четири точки от блокада. Тайнара Сантош беше най-резултатна за Бразилия с 19 точки, Ана Кристина добави 15, а Таиса остана с 10.

В събота от 8:30 часа наше време България ще играе срещу състава на Доминиканската република.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна