Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус с деца катастрофира край търговищкото с. Пъдарино, пострадало е 16-годишно момче

Снимка: БНР
Чуй новината! Чуй новината:

Автобус с деца от организирана екскурзия е катастрофирал днес в района на село Пъдарино, община Омуртаг. Всички деца са прегледани в болницата в Търговище, няма сериозно пострадали сред тях.

По информация на полицията автобусът е самокатастрофирал, като първоначалната версия е, че инцидентът се е случил заради лошите метеорологични условия.

Автобуса, движещ се от Добрич към Копривщица, е катастрофирал в района на село Пъдарино, област Търговище. Инцидентът е станал около 12.00 днес. В автобуса са се возили 36 деца от 6-и клас на Средното училище "Любен Каравелов". С тях са пътували трима учители и едно медицинско лице.

Всички деца са прегледани в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище, информира за националното радио директорът на лечебното заведение д-р Иван Светулков. Няма деца с тежки травми и наранявания, само такива с леки охлузвания и драскотини.

Един аниматор на 16 години е бил затиснат между седалките и е със счупвания на двете подбедрици. Направен му е скенер и ще остане в болницата в Търговище за последващо лечение, уточни д-р Светулков. Една учителка е с прорезна рана.

Децата са настанени временно в педиатричното отделение, където изчакват родителите си, за да ги приберат обратно в Добрич.

Причините за инцидента се изясняват, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов:

"Автобусът е самокатострофирал по неизяснени до момента причини. Всички деца са изведени, няма пострадали между тях, само и единствено има едно момче, което е на 16 години. Оказана му е нужната помощ. В момента уточняваме какво точно е било това момче, тъй като твърдят, че е бил аниматор, който е занимават децата в автобуса. Но все пак то е на 16 години. Ние сме уведомили Инспекцията по труда, за да видим какъв точно е този човек", посочи министър Стоянов.

От Регионалното управление на образованието - Добрич посочиха, че децата са шестокласници от училище "Любен Каравелов". Екскурзията е преустановена и всички деца ще бъдат върнати обратно в Добрич. 

Автобусът е управляван от 69 годишен мъж. Пробата му за алкохол е отрицателна.


По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна