Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След диагностицирането с рак: Кейт Мидълтън бележи добър напредък

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Принцесата на Уелс обяви, че бележи "добър напредък" след като бе диагностицирана с рак и претърпя операция, и ще присъства днес на специалния военен парад за отбелязване на рождения ден на краля, известен като Trooping the Colour.

Това ще бъде първата публична изява на Кейт Мидълтън тази година след диагнозата и операцията на корема през януари. В разпространеното лично от нея съобщение се казва, че лечението ѝ все още продължава и ще е така още няколко месеца.

Това е най-значимата актуализация за здравето на принцесата на Уелс, откакто през март тя лично разкри, че има рак. Изявлението е придружено от нова снимка на принцесата близо до дома й в Уиндзор. За Trooping the Colour принцесата ще бъде в парада на каляските с децата си и ще бъде част от семейната група, махаща от балкона на Бъкингамския дворец.

Това събитие е парад за рождения ден на монарха и говорител на двореца каза, че крал Чарлз III е "доволен, че принцесата може да присъства на събитията". Принцесата изрази своята благодарност за цялата обществена подкрепа по време на заболяването й, като каза, че е била "зашеметена" от насърчителните послания.

"Това наистина промени света за Уилям и мен и ни помогна през някои от по-трудните моменти", се казва в съобщението от принцесата.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна