Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Съгласие за правителство с мандата на ГЕРБ или ще има идната седмица, или изобщо няма да има

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Съгласие за правителство с мандата на ГЕРБ или ще има през идната седмица или изобщо няма да има, заяви лидерът на партията Бойко Борисов. Той посети автокъща в търновското село Шереметя, където незастраховани автомобили са понесли значителни щети заради силната градушка през седмицата. Борисов обяви, че може да обещае помощ на хората, само ако на предстоящите преговори с парламентарните формации бъде постигнато съгласие за кабинет:

"Да се надяваме, че тази седмица, която идва, или ще има, или няма да има. Ако не е с нашия мандат веднага, аз няма да се вържа повече да ти дам колата ти да ми я караш", обяви Бойко Борисов, който преди два дни анонсира предложението си за нова изпълнителна власт - експертен кабинет, доминиран от неговата партия. 

Кметът на Велико Търново Даниел Панов съобщи, че до момента са съставени 98 протокола с описание на щетите по къщите. Той обясни на местните хора, че им се полага еднократна помощ от 1560 лева:

"Комисията днес предполагам е минала, регистрирала е , че имате щети. Сега ще ви попълнят документите за еднократна помощ. Това държавата го отпуска - 1560 лева на домакинство и цигли откъдето съм призовал, които ги карат, ги разпределяме. Средствата ще бъдат отпуснати до края на юни, юли".


 


По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна