Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сунак разчита на хиндуистката си вяра за успеха на предизборната кампания

Риши Сунак
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак разкри в интервю за "Сънди таймс", че разчита на хиндуистката си вяра да го преведе успешно в предизборната кампания.

44-годишният британски министър-председател каза, че следва дхарма, което е универсален закон в хиндуистката религия за живота, правило и начин на поведение, които са необходими за постигане на естествения ред на нещата. Дхарма дава приоритет на усилията пред резултатите.

В интервюто за "Сънди таймс" Сунак отрече да е останал разочарован, след като не се радва на голямо одобрение, поемайки ролята след хаотичните 49 дни на Лиз Тръс на "Даунинг стрийт" 10.

Риши Сунак нарече себе си "оригинален брекзитиър", защото е прегърнал идеята за напускане на ЕС още от самото начало. Той изрази увереност, че Обединеното кралство ще продължи успешно по пътя си.

"Бях горд да подкрепя Брекзит и това беше правилното решение за страната ни. Подписваме споразумения за свободна търговия по целия свят след Брекзит. Великобритания изпревари Франция, Нидерландия и Япония и стана четвъртият по големина износител в света", каза Риши Сунак за "Сънди таймс".

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна