Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три украински града домакинстват Световната среща на българските медии

Участие в нея ще вземе и генералният директор на БНР

Снимка: БТА

Деветнайсетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще започне днес и ще продължи до 21 юни.

Тази година домакини ще бъдат украинските градове Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности.

В срещата ще вземе участие и генералният директор на БНР Милен Митев.

Журналисти от 14 държави и представители на 18 българоезични медии ще вземат участие в тазгодишната Световна среща на българските медии, организирана от БТА. Темата на форума е "Медии и общност" и началото му ще бъде дадено днес в Националния пресклуб на БТА в Одеса, като покани за присъствие са отправени към Олег Кипер, председател на Одеската областна военна администрация, кмета на Одеса Геннадий Труханов изпълнителния директор на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова, генералния консул на България в Одеса Светослав Иванов, представителя на омбудсмана на Върховната рада на Украйна Мария Попова и други официални лица. Приветствие към участниците ще отправи и вицепрезидентът Илияна Йотова.

По време на Световната среща на българските медии ще се проведат три дискусионни панела в три украински града - Одеса, Болград и Измаил.

Българското национално радио ще бъде представено в темите "Българите по света в медиите" и "Знанието за род и език в българските медии".

Всички участници във форума ще имат срещи с българските общности в Украйна и ще отдадат почит на местата, свързани с българската история.

В срещата ще вземе участие и генералният директор на БНР Милен Митев.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна