Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастиците ни в първи и в трети поток на олимпийския турнир в Париж

Красимир Дунев - президент на БФ Гимнастика
Снимка: БФ Гимнастика/Ивайло Дончев

Кевин Пенев попадна в трети поток, а Валентина Георгиева е в първи на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж, това съобщи специално за БНР президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев.

Последната проверка за Валентина Георгиева ще е участието й в започващото днес в тренировъчната „Арена София“ държавно първенство. В надпреварата ще участват всички национали с изключение на братята Пеневи. Еди се възстановява от операция в рамото, а Кевин се подготвя в САЩ.

„Подготовката на Кевин върви много добре. Тренира по два пъти на ден. Включил е нови упражнения и изчиства съчетанията си.  Ще се прибере в България около седмица преди заминаването за Париж на 13 юли. При брат му Еди нещата също вървят добре. Махна шината. Ходи на фитнес, влиза в залата всеки ден. Много е мотивиран и има желание да участва на олимпийските игри през 2028 в Лос Анджелис, което е супер“, допълни именитият ни гимнастик.
В държавното първенство ще участват около 800 състезатели във всички възрастови групи. Състезанията при мъжете и жените са в събота, а в неделя са финалите на уредите.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна