Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контролна комисия на БСП преценява дали Нинова може отново да се кандидатира за председател

Снимка: Даниела Костова

Общопартийната контролна комисия на БСП ще прецени дали Корнелия Нинова има право да се кандидатира отново за председател, посочи  зам.-председателят на партията Кристиян Вигенин и обяви, че предстоят  разговори с други леви формации, като целта е обединение на лявото пространство.

Очаква се контролната комисия на БСП в кратки срокове да се произнесе дали Корнелия Нинова, има право отново да се кандидатира за председател на партията, подчерта Вигенин:

"Има две страни по този въпрос: първо, има ли уставно право Нинова да се кандидатира и второ, дали самата тя има намерение да се кандидатира и третият елемент е има ли смисъл и на какво основание би се кандидатирала отново. В последните три години резултатът постоянно е вървял надолу и когато за трети път подаваш оставка за нисък резултат, не мога да си представя, че има логика и основание отново  да поискаш да ръководиш партията", отбеляза той.

До конгреса на Бузлуджа, който традиционно се провежда в края на юли, ще се водят разговори  с лидери на други леви формации с цел.

"Обединението на левите сили, респективно на левите хора зад една такава бъдеща лява сила, в основата на която, няма как- ще бъде БСП", посочи Вигенин.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна