Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Исторически хотели" - нова инициатива на кипърското министерство на туризма

Снимка: БНР

Кипър въвежда нова сертификационна марка за качество, чрез която ще насърчава туризма и ще обогати предлагания на острова туристически продукт. Тя ще се издава по програмата "Исторически хотели в Кипър“, чийто старт бе обявен от Министерството на туризма.

Хотели и туристически места за настаняване, чиято сграда или значителна част от нея е на най-малко 50 години, могат да кандидатстват за присъждането на знака „Исторически хотели в Кипър“.

Те трябва да имат връзка с конкретни исторически събития и архитектурата им да отразява периода на изграждането им, предвиждат
определените в програмата критерии.

Изисква се също така в хотела да има обзавеждане и други предмети с историческо значение, като декорации, произведения на изкуството, наследствени вещи, аудиовизуални материали.

Освен това менюто трябва да включва ястия и напитки с исторически "привкус“ за кипърската гастрономия.

По този начин "Историческите хотели“ ще предоставят на гостите си "поглед към миналото в съчетание с модерни съоръжения“.

Сертификатът ще е валиден 3 години.

Целта на правителството е чрез новата туристическа марка "Исторически хотели в Кипър“ да се запази и популяризира историческото и архитектурно наследство, да се повиши качеството на услугите и да се подобри имиджът на страната като туристическа дестинация.

В момента специален знак за качество се издава по действащите програми на туристическото министерството като "Кипърска закуска“, "Земя на легенди“,"„Вкусът на Кипър“, "Цветните села на Кипър“ и други.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени