Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата: Обвиняемият за смъртта на Ферарио Спасов има 60 фрапиращи нарушения за 6 месеца

Начо Панталеев
Снимка: Здравка Маслянкова

Прокуратурата в Ловеч внесе във Великотърновския окръжен съд обвинителния акт срещу Начо Панталеев, който причини смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов при катастрофа станала на 11 ноември миналата година.

На Панталеев е повдигнато обвинение за причинена смърт по непредпазливост, но с квалификацията на особено тежък случай.

Инцидентът стана на пътя София – Варна в близост до Велико Търново. Автомобилът, управляван от Начо Панталеев със скорост 165 км/ч, удари този на Спасов. 

Панталеев, който в момента е с мярка подписка, е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост и нарушаване на Закона за движение по пътищата, съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

"Почти 80 км над разрешената за този участък. Нарушени са два текста от закона за движение по пътищата. Преценено е, че квалификацията трябва да бъде при особено тежък случай, тъй като са налице обстоятелства, които квалифицират както високата обществено опасност на деянието, така и на дееца", посочи той.

Прокурорът допълни, че за период от шест месеца преди катастрофата Начо Панталеев е направил 60 фрапиращи нарушения на Закона за движение по пътищата.

"Тези нарушения са със скорост над 100 км/ч, в това число и в населени места, и два или три случая, при които въпросният водач се е движел със скорост от 248 км/ч и 268 км/ч", обясни Валентин Вълков. 

Освен тези нарушения, за една година, откакто притежава свидетелство за управление на МПС, срещу Панталеев има влезли в сила две наказателни постановления и десет електронни фиша. 

Ако бъде признат за виновен, предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Предстои насрочване на делото. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна