Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ иска изслушване на премиера и вътрешния министър за повишената степен на защита на Борисов

Лидерите на ПП-ДБ след консултациите с президента Радев
Снимка: БГНЕС

От ПП-ДБ потвърдиха, че остават опозиция в този парламент и отхвърлиха идеята на "Възраждане" за правителство на всички партии в НС без ГЕРБ и ДПС. 

След консултациите при държавния глава за възможностите за съставяне на редовен кабинет Николай Денков заяви, че ако ГЕРБ иска да предложи правителство на малцинството, задача на Бойко Борисов е да намери подкрепа: 

"След цялата кампания, след като свали двете наши правителства, не виждам с какви очи ще иска подкрепа. Какъв жест да върнем? Жеста, с който той провали на два пъти правителства? Това ли е жестът? Ние нищо не дължим на г-н Борисов. Това, което той дължи пред българския народ, е да състави правителство, след като два пъти го е свалял". 

Коалицията ПП-ДБ ще поиска изслушване в парламента на служебния премиер и на вътрешния министър заради твърдения, че жилището на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се охранява от снайперисти. 

Депутатът от коалицията Атанас Атанасов коментира, че е видял такива снимки: 

"Да дойдат и да обяснят какви са били причините да се повиши степента на защита на председателя на партията - мандатоносител. И в същия момент в публичното пространство се появяват снимки на снайперисти, които са накацали по оградата на г-н Борисов в Банкя. Това не е ли притеснително? Единственото което съм установил е, че снимките са достоверни". 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна