Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Doctor Rock Fest – фестивалът, който лекува душата

За трета година фестивалът Doctor Rock Fest на Античния форум "Августа Траяна" в Стара Загора ще обедини на сцената рок групи, в които свирят лекари.

За единствения по рода си музикален фестивал у нас, който стартира тази вечер от 19 ч. – разказват проф. Христо Хинков и д-р Станимир Трошев.

Проф. Хинков, психиатър и бивш министър на здравеопазването, е едно от известните имена сред лекарското рок съсловие. Той е фронтмен и китарист на групата "Рестарт", която е особено добра в имитацията на роквеликаните Led Zeppelin.

Група "Рестарт" репетира в бомбоубежището на стара кооперация и, по думите на проф. Хинков, всяка репетиция действа като психосоциална рехабилитация.

"Душите ни страдат от неориентираност в този свят, от тревожност за бъдещето. Основната болест на душата е тревогата", смята проф. Хинков, според когото рецептата срещу тревожността включва работа, образование, оптимизъм и вяра.

Д-р Станимир Трошев, офталмолог, басист на групата Led Seven Band и инициатор на рок феста, разказва за появата на идеята и за приятелската атмосфера на събитието.

Днес публиката на фестивала ще чуе групите  Macrophagos, "Доктори" и "Рестарт". Утре на сцената ще се качат Sutura, A.CP.C и  Led Seven Band.

Повече по темата чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна