Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов е бил най-дълго начело в стартовете от Формула 3

Никола Цолов
Снимка: Nikola Tsolov Racing

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов води в класирането по брой обиколки начело на колоната през първата половина на сезона. Статистиката беше обявена от Формула 3 преди състезателния уикенд на „Ред Бул Ринг” тази седмица, предаде БТА.

Никола Цолов (ART Grand Prix) е водил в 38 обиколки тази година, като основен принос за този резултат има победата му в спринтовото състезание в Монте Карло през май, където той беше начело от старта до финала в продължение на 23 обиколки. Тази година 17-годишният Цолов записа първата си победа във Формула 3, досега има точки в три състезания и повреда го лиши от победата в спринта в Бахрейн, където завърши четвърти. Българинът е 12-и във временното класиране с актив от 25 точки..

Втори и трети в тази класация са двамата пилоти на Prema Габриеле Мини с 27 обиколки начело и Арвид Линдблад с 25. А водачът в класирането във Формула 3 Леонардо Форнароли (Trident) е 8-и с 16 обиколки начело на колоната.

Този уикенд на „Ред Бул Ринг” предстои шестият кръг от сезона във Формула 3 – вторият пореден уикенд от серията от три, която приключва на „Силвърстоун” на 5-7 юли.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна