Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Празникът на черешата в Кюстендил

Снимка: БГНЕС

В Кюстендил с приготвянето на 1500 сладоледа с течен азот и черешов сироп, които ще бъдат раздадени на пл. "Велбъжд", тази вечер започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни.

Организатори са Общината и Институтът по земеделие край града, който готви изложба с авангардни сортове череши. Ще участват и над 30 читалища, кметства, клубове, дори и детски градини в конкурса за най-красиво и атрактивно аранжиран щанд с череши. Ще има конкурс за най-едра череша. Миналата година рекордьорът от близкото село Граница беше с размер 36 милиметра в диаметър.

Сладоледената изненада е довечера - приготвянето на 1500 сладоледа с течен азот и черешов сироп от 6 сладкари. Всеки гост ще получи от вкусния десерт. 

Вечерта ще приключи с концерт на група "Акага", с участието на Кристиян Янкулов и Биляна Добрева, а началото е в 21 часа.

Очакват се хиляди да посетят Кюстендил през трите дни. Местата по хотелите и почивните бази са резервирани преди два месеца. Поканени са и министри, депутати и дипломати. Кметът инж. Огнян Атанасов заяви пред БНР:

"Поканили сме всички, които имат желание и време, разбира се, да заповядат, при положение, че сме изпратили във всички министерства и в парламента за всички череши".



По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна