Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: 365 дни - 365 демографски изненади!

Ивелин Велики издига кривата на демографията и помага на хората

Снимка: Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

“Аз съм човек, който съм разведен. Ако, примерно, имам контакти с жени, това е прекрасно - да имам 365 жени различни за 365 дни. Защото в България има липса на мъже. И по някакъв начин трябва да помагам”. Ивелин Михайлов. 

***

Ивелин Велики - император на Историческия парк и обикновен член на партия “Величие”, направи дълбоко лично признание в национален ефир.

Ивелиний имал такъв интимен режим: 365 дни в годината, 365 различни жени. Във високосна година като текущата 2024 вероятно прави компромис и приема в покоите си повторно жената от 28 февруари. А може и да си почива веднъж на 4 години - и той е човек, макар да изглежда сверхчеловечески, яко лев рикающий, тоест - като ревящ лъв. Развълнувах се и затова минах на църковно-славянски. В такова състояние дори не мога да се огащя, а осъществявам препоясание чресла свои.

За високи работи говоря, затова неволно преминавам на висок стил.

Ивелин Михайлов

Ивелин Велики също има влечение към високия стил на индианските романи и загадъчната мъдрост на тайното познание.

И тази негова изповед за груповата динамика на отношенията му - това също е нещо високо и свещено, а не както го възприемат грубите бездуховни хора. Тия негови 365 жени за всеки ден от годината участват в сакрални ритуали, с които императорът дарява благодат на поданиците си.

Не бива да оскверняваме това свещено ложе с вулгарни коментари.

Ивелин Велики може да се мери единствено с мъдрия Соломон или цар Шахрияр от “Хиляда и една нощ”, или мъдрецът от близкото минало Ошо.

Цар Соломон бил голям любодеец и много се раздавал по тая част. Колегата Христо Ботев пише за него: “Соломон, тоя тиран развратен, / отдавна в Рая нейде запратен…”

Хем развратник, хем запратен в Рая – явно Соломон е имал други заслуги с надделяващ обществен или божествен интерес.

Другият, който споменахме, Ошо, сигурно сте го чували - основател на собствена религия, инструктор по медитация, също голям мераклия, популярен сред последователките.

Той пък имал различна кола за всеки ден от годината. А специално за да дразни американците, си закупил 93 ролс-ройса.
Исках, вика, да се подиграя на глупавото американско консуматорско общество, купих си 93 ролс ройса и дори президентът им почна да ми завижда. Според учението на Ошо - моралът е фалшива монета, с която лъжат хората. По тоя показател те се различават с Ивелин Велики, защото последният има висок интимен морал, издига кривата на демографията и помага на хората. Даже на тези, с които не е спал.

Цар Шахриар от "Хиляда и една нощ" също като Ивелин Велики постоянно сменял другарките си, но при него било на почва ревност - царят нямал доверие на жените си и на сутринта им отнемал единствения живот - докато не го омаяла с програмата си Шехерезада, с която изкарал повечко време.

А пък аз съм сигурен, че Ивелин Велики подарява живота на всяка една от близките му поданички, защото е по-мъдър и великодушен от цар Шахриар. И защото оня в Персия не е имал проблеми с демографията, за разлика от нас!

Наричам тези безименни Ивелинови жени “поданички”, защото е очевидно, че те се редят на опашка, а не той да ги склонява. Вие представяте ли си толкова зает човек като император Ивелин да ходи да уговаря някакви страсти и неволи? Абсурд!

Това са нормални неща за един истински лидер - шерше ла фам, чекмедже ла фам… Но този рай понякога води в ада и разгонване на ла фамилията.

Изгрява ден, денят зове за битка -

зове, зове, направо ни бибитка:

за да опазим нашта география,

работим за велика демография!


*Коментарът изразява лична позиция на автора

По публикацията работи: Ивелина Георгиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна