Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:20 часа.

Публикации

"След края на историята" с Александър Сивилов: Уроците от Септемврийското въстание

Преди 100 години България стига до основата на своята студена гражданска война. Пътят към нея е дълъг. С националните катастрофи, с разстреляните ранени войници по време на войнишкото въстание и идването на власт на разярените селяни водени от..

публикувано на 24.09.23 в 14:04

"По ръба" с Калина Андролова: За куклите, агентурата и пропагандата

Непрекъснато се твърди от политици и анализатори, че докато има война в Украйна, у нас ще бъде така. Един от тях, който е в лидерския кръг на ключова партия, дори ми заяви, че не можело да се пикае срещу вятъра (извинявам се за израза!)...

публикувано на 24.09.23 в 13:48
Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов: Традицията да се присламчваме към по-силния винаги надделява

"Затварянето на Руската църква в София е част от контекста на глобалния конфликт между Запада и Изтока . По време на война всичко става жертва на основната цел. Такава е логиката на войната - черно-бяла, без нюанси, без компромиси и скрупули".  Това..

публикувано на 24.09.23 в 13:44
Андрей Райчев

Райчев: Изгонването на свещениците е проамерикански и антируски жест, няма връзка с църковните неща

Социологът Андрей Райчев обясни пред БНР, че докато трае войната в Украйна, България ще е в изкуствено положение.   "Не може да искаме да живеем така, сякаш няма война.  Нашето правителство ще остане до края й. То не може да бъде махнато преди това"...

публикувано на 23.09.23 в 13:04

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Правилните протестъри и тяхната „Физика на лъжата“

Какво трябва да сторим, за да разтрогнем еднополовия брак между българския активен гражданин с екзотично-демократична ориентация и неговото съвсем не пасивно усещане за пълно превъзходство над останалите? Как да убедим тези редовни клиенти на..

публикувано на 23.09.23 в 14:10

"По ръба" с Калина Андролова: Проектът „Васко на мама и папа“ се проваля

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев е интересен за коментар, защото в неговата кандидатура има много елементи на сблъсък. На пръв поглед изглежда, че Васил Терзиев е проект, който се конструира с импулс отвън, като се ползва сезонната..

обновено на 23.09.23 в 11:10

Коментар на Петър Волгин: Небългари управляват България

По-често трябва да си припомняме Деня на независимостта или Съдинението, защото те ни показват, че независимо от всичко, можем и сами. Днес се опитват да ни убедят, че ако искаме да постигнем нещо като държава, задължително трябвало да сме били..

публикувано на 23.09.23 в 12:35

Миролюба Бенатова: Оттегли ли се Пеевски, правителството пада

"Със или без репликата на премиера Николай Денков браншът е готов да протестира. Репликата дава допълнителна легитимация и още една точка за този голям, влиятелен и небеден бранш ".  Това каза пред БНР журналистът Миролюба Бенатова.  Българският..

публикувано на 17.09.23 в 14:22

Крайностите във времето ще стават все по-чести и драстични

 В следствие на човешката дейност са преминати шест от деветте планератни граници и Земята започва да става опасна за живеене, предупреждават учени в нов доклад. Шест от деветте планетарни граници – изменението на климата, обезлесяването, загубата на..

публикувано на 17.09.23 в 14:05

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Притча за магаретата в кладенеца и банята в девическия манастир

Тия дни попаднах на една старинна притча за магарето, което паднало в кладенеца. Паднало магарето в кладенеца, а стопанинът му се почесал по темето като изчислителна машина. И след кратък размисъл стопанинът взел решение: магарето е старо, кладенецът..

публикувано на 17.09.23 в 12:30