Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Новата посока – към суровините на бъдещето

От тази седмица вече работи сдружение за засилване на промишления капацитет в Европейския съюз за производството на полупроводници. Те присъстват в почти всички нови технологии като електрическите автомобили, чиито пазарен дял в Европа се е увеличил над..

публикувано на 25.07.21 в 14:00

„Новини с добавена стойност“ от Г-н Балев: Плаващи мнозинства и подвижни пясъци

Здравейте и добър ден, и пак здравейте, уважаеми радиослушатели, скъпи съучастници! Вие сте отново с нашия бюлетин “Новини с добавена стойност” - един тур в подвижните пясъци на българския бит и държавност през вековете до наши дни. Пак..

публикувано на 25.07.21 в 13:42

Радан Кънев: Само Слави Трифонов може да поеме ангажимент от името на ИТН

" Без политически преговори парламентаризмът се обезсмисля.   Българската политика трябва да влезе в линията на търсене на съгласие по основните необходими реформи . Без това много трудно ще вървим напред, колкото и да си даваме сметка, че в новия..

публикувано на 25.07.21 в 13:06

Куба и Фидел Кастро

Когато човек каже Куба, веднага се сеща и за Кастро. Той умря преди пет години, но все още неговата фигура обединява хората на острова. Днес все по-често е определян като диктатор, но хората, които виждат събитията по този начин, просто не знаят..

публикувано на 24.07.21 в 14:58

Ще управлява ли Слави много по-различно

Консултациите на „Има такъв народ“ с другите партии са формални и целят единствено да потиснат недоволството, което партията на Слави предизвика с пренебрежението си към всички останали от фронта „анти-ГЕРБ“ миналата седмица. Хората на Тошко..

публикувано на 24.07.21 в 14:43

Проф. Людмил Георгиев: Обвързването на ИТН с ДПС е спекулация

"Този парламент ще успее да излъчи правителство. Но ако ИТН не бъде подкрепена и не успее да направи правителство, ще отидем на предсрочни избори ".  Това каза пред БНР проф. Людмил Георгиев, преподавател по психология в Софийския университет, преди..

публикувано на 24.07.21 в 13:05

Коментар на Петър Волгин: Капаните пред „Има такъв народ“

Ще бъде добре този парламент да излъчи правителство. Обаче никак няма да е добре, ако новоизлъченото правителство бъде създадено около някакви неясни договорки. Или върху приоритети, които нямат нищо общо с реалните проблеми на мнозинството..

публикувано на 24.07.21 в 12:29

„Новини с добавена стойност“ от Г-н Балев: Фиктивни болни, фиктивни отпускари и други фикции

Добър ден и всичко най-съществено!  Вие отново слушате “Новини с добавена стойност”, един бюлетин, в който на думи и на дело преработваме текущата действителност, за да извадим реалността, която наднича зад фикцията, която наричаме публичен живот...

публикувано на 18.07.21 в 14:54
Доналд Тръмп

Кои известни личности се преквалифицираха в политици

Светът е сцена и всички сме актьори на нея. Известната фраза на великия Шекспир е особено валидна за политиката. От десетилетия шоубизнесът и политиката се преплитат и на всеки се е случвало да се чуди, това което слуша или гледа дали е пленарна зала,..

публикувано на 18.07.21 в 14:15

Антон Кутев: Понякога с поезия не става, трябва да се влезе с бутонките

"Виждаме, че има проблем в правораздавателната система . Очевидно има проблем в прокуратурата, трябва да се направят промени. Но това не може да бъде направено от служебното правителство... Имаме парламент, той има ключова задача - какво се прави в..

публикувано на 18.07.21 в 13:10