Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Предлагаме правителство, за което изцяло ГЕРБ-СДС носи отговорност

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

"Ние сме се съобразили с избора на българските граждани – с над 11% да излезеш и да кажеш "връщам мандата" или "ще се опитвам с трикове да направя правителство" – това нито ни отива, нито е честно, нито е държавническо", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след получаването на мандат за кабинет от президента и предлагането на кабинет с премиер Росен Желязков.

"Всички говорят, че е лошо да се отиде на избори, но в същото време всички потриват ръчички какво щяло да се случи след това. Затова ще им дам сценарий занапред – правителство на ГЕРБ с няколко министри, които в служебното правителство се справят добре. Виждате, че това е правителство, което може да сподели отговорност и за което изцяло ГЕРБ-СДС си носи отговорност", подчерта Борисов и допълни:

"Не на последно място министрите са тези, които са ни били водачите в районите, които са категорично победили – в пъти дори повече от нашите преки опоненти там. Затова мисля, че това е честно към избирателите и ние поемаме този риск да го направим. Ако правителството мине с някой трик – дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, ясно заявено и стабилно мнозинство, тогава правителството ще има много кратък живот, не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него".

Според Борисов първата и най-важна цел е приемането на бюджета. Втората е Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ). 

"Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, може да го придвижим. След това спокойно може да отидем на избори", посочи лидерът на ГЕРБ.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна