Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Историята на инж. Васил Ботев и една детска песничка

Инж. Васил Ботев
Снимка: БНР

"Копче-топче" – една детска песничка в процес на сътворяване и историята на инж. Васил Ботев, който никога не се разделя със света на музиката. Разговорът в "Terra Култура" допълва Мими Колева – водеща в радио "Кърджали" и участничка в сезон 10 на "Гласът на България".

Инж. Ботев е от хората, които вярват в значимостта на личния културен отпечатък – за бъдещото поколение, но и за живота сега. Гостът споделя, че любовта му към музиката се заражда в най-ранна детска възраст, когато е част от вокална група и посещава уроци по пиано. През 90-те години следват опити в рап жанра, а днес инж. Ботев свири на пианото вкъщи, заобиколен от своето семейство.

Гостът в предаването е убеден, че всичко се случва по-добре, когато човек е заобиколен от съмишленици. В случая с песничката "Копче-топче" съмишлениците са двете му дъщерички – Ива (4 г.) и Анна (6 г.). Децата чуват мелодията и започват да измислят текст, разказва инж. Ботев.

"Трудно се намира добро детско съдържание, особено направено от български автори. Културата, която идва от Запад много повече доминира. Има сериозна необходимост, изискване, българските автори да творят повече за деца", смята гостът.

Целия разговор чуйте в звуковия файл:  

По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна