Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас е открит (ВИДЕО)

Фестивалът на пясъчните фигури бе открит тази вечер в Бургас. Темата на 17-тото издание е „В света на цирка“.

С изпълнения на Бургаския духовен оркестър и деца от балетната школа на Марина Змеева бе даден старт на фестивала. Заместник-кметът по култура Диана Саватева заяви:

"Всяка година надграждаме. Тук на това място идват от най-малките до най-големите бургазлии и гости на града, защото попадат в един различен свят. Фестивалът на пясъчните фигури е една от запазените марки в културната програма на Община Бургас. Това, което ме радва е, че тази година имаме сериозно младо попълнение сред авторите."


Гигантските пясъчни скулптури на акробати, клоуни, жонгльори и животни от цирка са дело на 14 творци, сред тях и зрелостници от Националната художествена академия. Част от авторите присъстваха на откриването и се срещнаха с публиката.

Първите посетители споделиха, че темата е интересна, а фигурите атрактивни и трудоемки. Сред тях имаше и такива, които са съчетали почивката си в Бургас специално с откриването на фестивала.

Пясъчният фестивал, който се намира до конната база в Морската градина, ще бъде отворен до края на септември. По 100 хиляди души на сезон го посещават, обявиха от Община Бургас.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна