Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас
Снимка: БГНЕС

Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Миналогодишният шампион победи след обрат с 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2), 6:2 Франсис Тиафо. 

Под покрива на централния корт испанецът и американецът изиграха много равностоен двубой с множество красиви разигравания. В петия сет Алкарас постигна два пробива и приключи срещата след близо четири часа. 

Преди това Тиафо, която заема 29-то място в световната ранглиста, водеше с 1:0 и 2:1 в двубоя, но в тайбрека на четвъртата част Алкарас поведе с 5:0 и изравни за 2:2 при 7:2. 

Двубоят между двамата беше първи след финала на Откритото първенство на САЩ през 2022 година, когато шампион стана Алкарас.

"Винаги е огромно предизвикателство да се изправиш срещу Франсис. Той е изключителен талант. Заслужава да бъде на върха и да се бори за големи трофеи. Доста беше трудно за мен да се адаптирам по време на мача. Щастлив съм, че намерих решение на всичко в края на мача. Имаше немалко трудни мигове в четвъртия сет. Хубаво е, че още един път продължавам напред", заяви Алкарас, цитиран от официалния сайт на АТП. 

Испанският тенисист, който е поставен под номер 3 в схемата, има 12 победи и само 1 поражение в мачове от пет части на турнири от Големия шлем. На "Уимбълдън" Алкарас има 10 последователни успеха, като на финала през миналия сезон победи Новак Джокович.

В следващия кръг испанецът ще се изправи срещу номер 16 Юго Юмбер или Брендън Накашима. Двубоят между французина и американеца е прекъснат заради дъжд, а резултатът е 2:2 сета.

Томи Пол победи с 6:3, 6:4, 6:2 Александър Бублик и също ще участва в четвъртия кръг на "Уимбълдън". Успехът за 12-ия в схемата американец дойде след само час и 25 минути. 

Пол постигна общо четири пробива срещу казахстанеца, който е номер 23 в схемата.

В следващия кръг в Лондон американският тенисист ще играе срещу Фабио Фонини или Роберто Баутиста-Агут.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна