Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ахмед Доган събира част от актива на ДПС в "Росенец"

Ахмед Доган
Снимка: БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира част от актива на партията в лятната си резиденция в "Росенец", съобщи bTV.

Покани за срещи са получили депутати на Движението и членове, които са изразили подкрепата си за почетния лидер.

Според първоначалната информация единият от съпредседателите – Делян Пеевски, не е поканен, посочват още от bTV.

Покана обаче има другият съпредседател – Джевдет Чакъров.

До напрежение в партията се стигна заради гласуването на кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС.

Преди няколко дни депутатът Рамадан Аталай обяви, че Доган е поискал ДПС да не подкрепя кабинета на Росен Желязков. Още същият ден той беше изключен от парламентарната група на Движението за права и свободи.

Съпредседателят Делян Пеевски потвърди, че е имало такова желание от страна на почетния лидер, но беше категоричен, че ще изпълни желанието на гражданите. По думите му между него и Доган няма разрив в личен план.

Резултатът – 14 от депутатите на ДПС не подкрепиха предложеното от Росен Желязков правителство. Останалите 30 гласуваха "за". Сред неподкрепилите беше и Джевдет Чакъров.

Междувременно редица местни структури започнаха да пишат писма до Доган с въпроса – какво се случва с ДПС, както и такива, които отказват да се съобразят с изключването си и да предадат печатите на местните структури.

С пост в страницата си във Фейсбук днес подкрепа за Ахмед Доган дойде и от младежката организация на ДПС.

"В последните дни ставаме свидетели на чертаене на разделителни линии, вместо призиви за единство и заедност. Това са тревожни събития за Движението за права и свободи. През всичките тези години се научихме, че всички ние трябва да надмогнем себе си и да загърбим личното в интерес на общото. Днес общото е заложено на карта.

Закърмени и отгледани с каузата на ДПС за нас е тежко да виждаме как ценностите на партията ни са поставени на карта. Няма да се поддадем на опитите за раздор и зрелища.

Призоваваме за разум, сплотеност и единство! Подкрепяме единството и заедността на партията и заставаме категорично зад почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган!", се казва в нея.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна